Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 80 en 90 kilo
2. U wilt de wielen op het vlakke gebruiken
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U hebt een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Het is raadzaam om niet de allerlichtste onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn, vooral als u toch wat minder spaken in uw wielen wilt. Geef bij het achterwiel de voorkeur aan messing boven aluminium nippels. In het voorwiel kunnen wel zonder problemen aluminium nippels worden gebruikt.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals Sapim d-light (dunner, licht, rond) en Race spaken (normale dikte en normaal gewicht, en rond). Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks is voor minder dan €400 een prima wielset te bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk. U zoekt een wielset voor op het vlakke en gewicht speelt daar een mindere rol dan in de bergen. Op het vlakke is een wat zwaarder wiel niet noodzakelijkerwijs langzamer dan een licht wiel. Op het vlakke draait alles om de aerodynamica. Een zwaarder wiel is wel minder makkelijk op gang te brengen dan een lichter wiel, wat wel iets is om rekening mee te houden als u wedstrijden fietst.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldproject:

Voorbeeldset van rond €390 (velgrem)

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)
NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.