Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 70 en 80 kilo
2. U wilt de wielen op het vlakke gebruiken
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U bent relatief licht en zult om die reden niet vaak problemen krijgen met uw wielen. U kunt zonder veel problemen met behoorlijk lichte wielsets rijden. U hebt daardoor meer keuze dan iemand die 100 kg weegt. U kunt immers veel tamelijk lichte onderdelen gebruiken terwijl iemand van 100 kg beter de wat stevigere onderdelen kan nemen. Zo kunt u zonder veel problemen vrij weinig spaken en aluminium nippels laten gebruiken voor uw wielen. Wilt u echter maximale zekerheid dan kunt u toch beter wat meer spaken en messing nippels nemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals Sapim d-light (dunner, licht, rond) en Race spaken (normale dikte en normaal gewicht, en rond). Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks is voor minder dan €400 een prima wielset te bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk. U zoekt een wielset voor op het vlakke en gewicht speelt daar een mindere rol dan in de bergen. Op het vlakke is een wat zwaarder wiel niet noodzakelijkerwijs langzamer dan een licht wiel. Op het vlakke draait alles om de aerodynamica. Een zwaarder wiel is wel minder makkelijk op gang te brengen dan een lichter wiel, wat wel iets is om rekening mee te houden als u wedstrijden fietst.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €350 (velgrem)

Voorbeeldset van rond €390 (velgrem)

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.