Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 90 en 100 kilo
2. U wilt de wielen op het vlakke gebruiken
3. U bent bereid meer dan €700 aan de wielen uitgeven

Advies:

U hebt een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Standaad sets die u in de winkel koopt zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Vooral zwaardere rijders hebben er baat bij om een set op maat te laten maken. Het is raadzaam om geen te lichte onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u bereid bent meer dan €700 uit te geven, komen de lichtste en mooiste onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Vanaf €900 worden ook full carbon draadvelgen mogelijk (zie: hier). Met deze velgen heb ik inmiddels behoorlijk wat ervaring en het zijn misschien niet de goedkoopste full carbon draadvelgen, maar wel een van de beste. Op het vlakke komen deze velgen ook het beste tot hun recht. Het zijn wat bredere velgen zodat bijvoorbeeld 25 mm banden er perfect op passen. De velgen passen zonder problemen in de meeste frames. U zoekt een wielset voor op het vlakke en gewicht speelt daar een mindere rol dan in de bergen. Op het vlakke is een wat zwaarder wiel niet noodzakelijkerwijs langzamer dan een licht wiel. Op het vlakke draait alles om de aerodynamica. Een zwaarder wiel is wel minder makkelijk op gang te brengen dan een lichter wiel, wat wel iets is om rekening mee te houden als u wedstrijden fietst.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €535 (velgrem)

Voorbeeldset van rond €900 met full carbon velgen (velgrem, met 32 spaken achter)

Voorbeeldset van rond €975 met full carbon velgen (schijfrem)

Voorbeeldset van rond €1175 met full carbon velgen (schijfrem)


Voorbeeldofferte:

→ Als u een offerte wilt aanvragen, klik dan op de volgende link: Offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)


NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.