Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 90 en 100 kilo
2. U wilt de wielen op het vlakke en in de heuvels gebruiken
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U heeft een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Standaad sets die u in de winkel koopt zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Vooral zwaardere rijders hebben er baat bij om een set op maat te laten maken. Het is raadzaam om geen te lichte onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals de DT Swiss Revolution (dun, licht, rond) en Competition spaken (normale dikte en normaal gewicht, en rond). Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks is voor minder dan €400 een prima, redelijk lichte wielset te bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk. U zoekt een wielset voor gebruik op het vlakke en in de heuvels. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom bijvoorbeeld geen relatief zware velg als het niet nodig is.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeld 1: een zeer sterke set. NB: niet alle banden gaan even gemakkelijk op deze velg.

Voorbeeld 2: met Shimano Ultegra-naven komt deze set rond €400 uit.

Offerte:

Download voorbeeldofferte (prijzen zijn ter indicatie; de werkelijke prijzen kunnen wat hoger of lager zijn)

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.