Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 80 en 90 kilo
2. U wilt de wielen op het vlakke en in de heuvels gebruiken
3. U bent bereid meer dan €700 aan de wielen uitgeven

Advies:
U hebt een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Het is raadzaam om niet de allerlichtste onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn, vooral als u toch wat minder spaken in uw wielen wilt. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u bereid bent meer dan €700 uit te geven, komen de lichtste en mooiste onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Vanaf €900 worden ook full carbon draadvelgen mogelijk (zie: hier). Met deze velgen heb ik inmiddels behoorlijk wat ervaring en het zijn misschien niet de goedkoopste full carbon draadvelgen, maar wel een van de beste. Op het vlakke komen deze velgen het beste tot hun recht, maar kunnen prima ook in de heuvels worden gebruikt (maar niet in de bergen, tenzij u schijfemmen gebruikt). Het zijn wat bredere velgen zodat bijvoorbeeld 25 mm banden er perfect op passen. Houd er wel rekening mee dat hogere velgen (zo vanaf 35 mm) wat minder comfortabel kunnen zijn in de heuvels als er veel wind staat. Neem daarom niet al te hoge velgen. De velgen passen zonder problemen in de meeste frames. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom niet al te zware onderdelen als het niet nodig is.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €535 (velgrem)

Voorbeeldset van rond €900 met full carbon velgen (velgrem)

Voorbeeldset van rond €960 met full carbon velgen (velgrem)

Voorbeeldset van rond €970 met full carbon velgen (schijfrem)

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.