WielvinderUw gegevens:

1. U weegt meer dan 100 kilo
2. U wilt de wielen op het vlakke en in de heuvels gebruiken
3. U wilt ongeveer €400 tot €700 aan de wielen uitgeven

Advies:
U bent zwaar en het risico dat u problemen met uw wielen krijgt, is groter dan bij iemand van 75 kilo. Standaad sets die u in de winkel koopt, zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Toch hoeft u geen problemen met uw wielen te krijgen als u de juiste onderdelen kiest. Belangrijk is dat uw wielen een sterke velg hebben en voldoende spaken van goede kwaliteit. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. De nippels moeten van messing zijn en niet van aluminium. Door hier allemaal rekening mee te houden, verkleint u het risico van problemen.

Doordat u tot €700 wilt uitgeven, komen de lichtere en mooiere onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Ook de keuze aan velgen wordt breder als u tot €700 aan de hele set wilt uitgeven. U zoekt een wielset voor op het vlakke en in de heuvels. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom niet al te zware onderdelen als het niet nodig is.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeld 1: deze velgen zijn ideaal (hoewel sommige banden er niet zo soepel op gaan) eventueel in combinatie met DT Swiss 350 naven (zie hier en Sapim, CX ray zwarte aerospaken

Voorbeeld 2

Offerte:

Download voorbeeldofferte (prijzen zijn ter indicatie; de werkelijke prijzen kunnen wat hoger of lager zijn)

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.