Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt meer dan 100 kilo
2. U bent op zoek naar een set voor mountainbike, gravelbike of crossfiets
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U bent zwaar en het risico dat u problemen met uw wielen krijgt, is groter dan bij iemand van 75 kilo. Standaad sets die u in de winkel koopt, zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Toch hoeft u geen problemen met uw wielen te krijgen als u de juiste onderdelen kiest. Belangrijk is dat uw wielen een sterke velg hebben en voldoende spaken van goede kwaliteit. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. De nippels moeten van messing zijn en niet van aluminium. Door hier allemaal rekening mee te houden, verkleint u het risico van problemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals Sapim d-light (dunner, licht, rond) en Race spaken. Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks kunt u voor rond €400 een set prima, redelijk lichte wielset voor mountainbike, gravelbike of crossfiets laten bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Wielset van rond €400 (gravel/cross) met bijv. Shimano-naven

Wielset van rond €450 (mountainbike) met robuustere, goedkopere velgenOfferte:

Vrijblijvendee offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.