Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 90 en 100 kilo
2. U bent op zoek naar een set voor mountainbike, gravelbike of crossfiets
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U heeft een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Standaad sets die u in de winkel koopt zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Vooral zwaardere rijders hebben er baat bij om een set op maat te laten maken. Het is raadzaam om geen te lichte onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals Sapim d-light (dunner, licht, rond)en Race spaken. Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks kunt u voor rond €400 een set prima, redelijk lichte wielset voor mountainbike, gravelbike of crossfiets laten bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Wielset van rond €400 (gravel/cross) met bijv. Shimano-naven

Wielset van rond €450 (mountainbike) met iets robuustere, goedkopere velgen

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.