Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 80 en 90 kilo
2. U bent op zoek naar een set voor mountainbike, gravelbike of crossfiets
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U hebt een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Het is raadzaam om niet de allerlichtste onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn, vooral als u toch wat minder spaken in uw wielen wilt. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals Sapim d-light (dunner, licht, rond) en Race spaken. Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks kunt u voor rond €400 een set prima, redelijk lichte wielset voor mountainbike, gravelbike of crossfiets laten bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Wielset van rond €400 (gravel/cross) met bijv. Shimano-naven

Wielset van rond €450 (mountainbike) met iets goedkopere velgen

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)
NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.