Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt meer dan 100 kilo
2. U bent op zoek naar een set voor mountainbike, gravelbike of crossfiets
3. U bent bereid meer dan €700 aan de wielen uitgeven

Advies:
U bent zwaar en het risico dat u problemen met uw wielen krijgt, is groter dan bij iemand van 75 kilo. Standaad sets die u in de winkel koopt, zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Toch hoeft u geen problemen met uw wielen te krijgen als u de juiste onderdelen kiest. Belangrijk is dat uw wielen een sterke velg hebben en voldoende spaken van goede kwaliteit. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. De nippels moeten van messing zijn en niet van aluminium. Door hier allemaal rekening mee te houden, verkleint u het risico van problemen.

Doordat u bereid bent meer dan €700 uit te geven, komen de lichtste en mooiste onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Vanaf €900 worden ook full carbon draadvelgen mogelijk (zie: hier). Met deze velgen heb ik inmiddels behoorlijk wat ervaring en het zijn misschien niet de goedkoopste full carbon draadvelgen, maar wel een van de beste.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset (gravel) van rond €500 (schijfrem)

Voorbeeldset (mountainbike) van rond €540 (schijfrem)

Voorbeeldset (gravel/cross met full carbon velgen van rond €1000 (schijfrem, 32 spaken in achterwiel)

Voorbeeldset (mountainbike/gravel) met full carbon velgen van rond €1000 (schijfrem, met DT Swiss 350 naven)

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.