Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 80 en 90 kilo
2. U bent op zoek naar een set voor mountainbike, gravelbike of crossfiets
3. U bent bereid meer dan €700 aan de wielen uit te geven

Advies:
U hebt een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Het is raadzaam om niet de allerlichtste onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn, vooral als u toch wat minder spaken in uw wielen wilt. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u bereid bent meer dan €700 uit te geven, komen de lichtste en mooiste onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Vanaf €900 worden ook full carbon draadvelgen mogelijk (zie: hier). Met deze velgen heb ik inmiddels behoorlijk wat ervaring en het zijn misschien niet de goedkoopste full carbon draadvelgen, maar wel een van de beste.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset (gravel) van rond €575 (schijfrem)

Voorbeeldset (gravel/cross/weg) met full carbon velgen van rond €1000 (schijfrem)

Voorbeeldset (mountainbike/gravel) met full carbon velgen van rond €1000 (schijfrem, met DT Swiss 350 naven)

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)
NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.