Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 90 en 100 kilo
2. U bent op zoek naar een set voor mountainbike, gravelbike of crossfiets
3. U wilt ongeveer €400 tot €700 aan de wielen uitgeven

Advies:
U heeft een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Standaad sets die u in de winkel koopt zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Vooral zwaardere rijders hebben er baat bij om een set op maat te laten maken. Het is raadzaam om geen te lichte onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u tot €700 wilt uitgeven, komen de lichtere en mooiere onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Ook de keuze aan velgen wordt breder als u tot €700 aan de hele set wilt uitgeven.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk (afhankelijk van uw budget kunt u dan mogelijk kiezen voor full carbon velgen)

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset (gravel) van rond €500

Voorbeeldset (gravel/cross) van rond €500

Voorbeeldset (mountainbike) van rond €540

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.