Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt meer dan 100 kilo
2. U wilt de wielen in de bergen gebruiken
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U bent zwaar en het risico dat u problemen met uw wielen krijgt, is groter dan bij iemand van 75 kilo. Standaard sets die u in de winkel koopt, zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Toch hoeft u geen problemen met uw wielen te krijgen als u de juiste onderdelen kiest. Belangrijk is dat uw wielen een sterke velg hebben en voldoende spaken van goede kwaliteit. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. De nippels moeten van messing zijn en niet van aluminium. Door hier allemaal rekening mee te houden, verkleint u het risico van problemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals de Sapim Race spaken (dunner, licht, rond). Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks is voor minder dan €400 een prima, redelijk lichte wielset te bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk. U zoekt een wielset voor gebruik in de bergen. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom bijvoorbeeld geen relatief zware velg als het niet nodig is. Verder is het belangrijk dat u beter een paar spaken meer dan minder kunt nemen (zie: hier voor de reden daarvan). Tot slot kunt u in de bergen beter geen hogere velgen (hoger dan 35 mm) gebruiken. Als er in de bergen wind staat, kunnen hoge velgen gevaarlijk zijn tijdens afdalingen.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €390 met Shimano 105-naven

Voorbeeldset van rond €490 met DT Swiss 350-navenOfferte:

Vrijblijvendee offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.