Wielvinder


Uw gegevens:

1. U weegt tussen 90 en 100 kilo
2. U wilt de wielen in de bergen gebruiken
3. U wilt tot ongeveer €400 aan de wielen uitgeven

Advies:
U heeft een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Standaard sets die u in de winkel koopt zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Vooral zwaardere rijders hebben er baat bij om een set op maat te laten maken. Het is raadzaam om geen te lichte onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u tot €400 wilt uitgeven, kunt u bepaalde onderdelen niet nemen, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss. Hiervoor zijn echter uitstekende alternatieven, zoals de Sapim Race spaken (dunner, licht, rond). Ook de keuze aan naven en velgen wordt kleiner als u tot €400 aan de hele set wilt uitgeven. Desondanks is voor minder dan €400 een prima, redelijk lichte wielset te bouwen. Enige concessies zijn echter onvermijdelijk. U zoekt een wielset voor gebruik in de bergen. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom bijvoorbeeld geen relatief zware velg als het niet nodig is. Verder is het belangrijk dat u beter een paar spaken meer dan minder kunt nemen (zie: hier voor de reden daarvan). Tot slot kunt u in de bergen beter geen hogere velgen (hoger dan 35 mm) gebruiken. Als er in de bergen wind staat, kunnen hoge velgen gevaarlijk zijn tijdens afdalingen.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €390 met Shimano 105-naven

Voorbeeldset van rond €490 met DT Swiss 350-naven

Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.