WielvinderUw gegevens:

1. U weegt meer dan 100 kilo
2. U wilt de wielen in de bergen gebruiken
3. U bent bereid meer dan €700 aan de wielen uit te geven

Advies:
U bent zwaar en het risico dat u problemen met uw wielen krijgt, is groter dan bij iemand van 75 kilo. Standaad sets die u in de winkel koopt, zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Toch hoeft u geen problemen met uw wielen te krijgen als u de juiste onderdelen kiest. Belangrijk is dat uw wielen een sterke velg hebben en voldoende spaken van goede kwaliteit. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. De nippels moeten van messing zijn en niet van aluminium. Door hier allemaal rekening mee te houden, verkleint u het risico van problemen.

Doordat u bereid bent meer dan €700 uit te geven, komen de lichtste en mooiste onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Full carbon velgen zijn niet geschikt voor gebruik in de bergen, tenzij u schijfremmen gebruikt (omdat de velg zelf dan niet heet wordt van het remmen). In de bergen zijn lage aluminium velgen altijd het beste. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom niet al te zware onderdelen als het niet nodig is. Verder is het belangrijk dat u beter een paar spaken meer dan minder kunt nemen (zie: hier voor de reden daarvan). Tot slot kunt u in de bergen beter geen hogere velgen (hoger dan 35 mm) gebruiken. Als er in de bergen wind staat, kunnen hoge velgen gevaarlijk zijn tijdens afdalingen.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk


Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €635

Voorbeeldset van rond €1000 met full carbon velgen (schijfrem, met 32 spaken in achterwiel)


Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.