WielvinderUw gegevens:

1. U weegt tussen 90 en 100 kilo
2. U wilt de wielen in de bergen gebruiken
3. U bereid meer dan €700 aan de wielen uitgeven

Advies:
U hebt een gewicht waarbij u niet vaak problemen met uw wielen zult krijgen mits u de juiste onderdelen kiest. Standaad sets die u in de winkel koopt zijn meer afgestemd op iemand van rond de 80 kg dan rond de 100 kg. Vooral zwaardere rijders hebben er baat bij om een set op maat te laten maken. Het is raadzaam om geen te lichte onderdelen voor uw wielen te willen. De velg moet voldoende stevig zijn en u moet voldoende spaken van goede kwaliteit nemen. De spaakspanning moet voldoende hoog zijn. Ook kunt u beter geen aluminium nippels nemen.

Doordat u bereid bent meer dan €700 uit te geven, komen de lichtste en mooiste onderdelen binnen uw bereik, zoals zwarte aerospaken van topmerken als Sapim en DT Swiss en 'straight pull' naven (zie: hier). Full carbon velgen zijn niet geschikt voor gebruik in de bergen, tenzij u schijfremmen gebruikt (omdat de velg zelf dan niet heet wordt van het remmen). In de bergen zijn lage aluminium velgen altijd het beste. Zodra de weg omhoog loopt, gaat het gewicht van de wielset een rol spelen. Neem daarom niet al te zware onderdelen als het niet nodig is. Verder is het belangrijk dat u beter een paar spaken meer dan minder kunt nemen (zie: hier voor de reden daarvan). Tot slot kunt u in de bergen beter geen hogere velgen (hoger dan 35 mm) gebruiken. Als er in de bergen wind staat, kunnen hoge velgen gevaarlijk zijn tijdens afdalingen.

NB: zelf bijvoorbeeld de naven aanleveren, is mogelijk

Voorbeeldprojecten:

Voorbeeldset van rond €635

Voorbeeldset van rond €1000 met full carbon velgen (schijfrem)


Offerte:

Vrijblijvende offerte aanvragen (mocht de link bij u niet goed werken, stuur dan een e-mail naar hans[at]maatwielen.nl)
NB: U kunt altijd opnieuw beginnen door in de balk hierboven op 'Wielvinder' te klikken. U kunt ook een stap terug gaan door op de terug-knop (pijl naar links) te drukken linksboven in de browser.